Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Βόμβα από την Έδεσσα !..Η Δημοτική Αρχή δεν δέχεται εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου



Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, έστειλε ο Δήμαρχος... Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, με την οποία τον ενημερώνει ότι η Έδεσσα δεν θα δεχτεί εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Η έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής σχετίζεται, φυσικά, με το θέμα του Σχεδίου «Αθηνά» και της προβλεπόμενης κατάργησης του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου η Κυβέρνηση εμπαίζει τους τοπικούς φορείς και επιμένοντας στην άστοχη πρόταση για κλείσιμο του Τμήματος αφήνει την Έδεσσα «ανοχύρωτη πόλη στο έλεος του κάθε προπαγανδιστή»!

Το Υπουργείο Παιδείας για να ικανοποιήσει συντεχνιακά καπρίτσια καταργεί ένα Τμήμα που πληροί όλους τους εκπαιδευτικούς όρους, έχει υψηλό επίπεδο σπουδών, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, η συνέχιση της λειτουργίας του είναι απείρως οικονομικότερη από τη συγχώνευσή και τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη.

Τα όσα έχουν ακουστεί περί ικανοποίησης όρων του Μνημονίου έχουν λεχθεί απλώς για να θολώσουν τα νερά…
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος «Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την Εθνική μας Επέτειο με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης που μας εμπαίζει! Μας έχουν αφήσει μόνους και θα κινηθούμε μόνοι μας. Μετά από έναν μαραθώνιο επαφών, πιέσεων και παραστάσεων δεν είδαμε καμία ανταπόκριση, παρά μόνο λόγια χωρίς νόημα.

 Θα γιορτάσουμε μόνοι μας την εθνική επέτειο και εάν η Κυβέρνηση στείλει εκπρόσωπο θα απομακρυνθούμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο με το λαό της Έδεσσας. Για το λόγο αυτό στην εξέδρα των επισήμων θα υπάρχει πρόβλεψη για τον Σεβασμιότατο και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλώ όλους τους εκλεγμένους, από όποιο μετερίζι κι αν υπηρετούν το λαό της Έδεσσας, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δημοτικής Αρχής και να αντιδράσουν στον εμπαιγμό της πόλης από τον Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση»
πηγη:egklimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου