Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" Κάλεσμα από Ρωσία σε Κύπρο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη για να σωθεί!


Κάλεσμα στην Κύπρο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση με όλα τα γεωστρατηγικά ευεργετήματα μιας τέτοιας λύσης απεύθυνε έμμεσα η ρωσική προεδρία στη Λευκωσία μέσω του σύμβουλου του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκλάζιεφ.
Όπως τόνισε ο Γκλάζιεφ: «Η. Κύπρος πρέπει ΝΑ γίνει Μέλος Της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, εάν προσβλέπει σε οικονομική στήριξη από τη Ρωσία »για να συνεχίσει λέγοντας:
«Τα προβλήματα τη Κύπρου θα μπορούσαμε να τα επιλύσουμε, εάν η Κύπρος βρισκόταν στα πλαίσιο μια ενιαίας δικαιοδοσίας π.χ. στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση. Τότε, θα μπορούσε να παίρνει δάνεια από τα αποθέματα της Ένωσης, όπως κάνουν τώρα το Τατζικιστάν, το Κιργιστάν και η Λευκορωσία » τόνισε ο κ. Γκλάζιεφ υπογραμμίζοντας τη δυσκολία και την περιπλοκότητα του θέματος εφόσον, όπως είπε «μας ζητάνε να παρέχουμε βοήθεια σε μια χώρα, η οποία βρίσκεται εκτός της δικής μας δικαιοδοσίας».
Η μη δυνατότητα δανειοδότησης της Κύπρου από τη Ρωσία λόγω της αντίθεσης της ΕΕ με την επίκληση της «αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος» σε συνδυασμό με την οριστική απόφαση των Κυπρίων να μην δεχθούν δήμευση του ποσοστού των καταθέσεων ούτε ενός ευρώ όπως του ζήτησε το Eurogrοup είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε ένα ιδιότυπο "παιχνίδι κοτόπουλο" όπου ο πρώτος που θα υποχωρήσει θα είναι και ο ηττημένος.
Την παρούσα φάση όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr από την Λευκωσία το δύσκολο είναι να βγει η Κύπρος άμεσα από την ευρωζώνη χωρίς καμία προηγούμενη προετοιμασία. (Εκτύπωση εθνικού νομίσματος).
ΑΝ θεωρητικά υπήρχε δυνατότητα Εκτύπωσης εθνικού νομίσματος ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ Τρίτη Η. Κύπρος βρισκόταν ήδη ΘΑ εκτός ευρωζώνης όπως έχει αναφέρει Σχετικά ΤΟ defencenet.gr.
Η. συντριπτική πλειοψηφία κυπριακού λαού ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ κατά Της ευρωζώνης όπως δείχνει άλλωστε ΚΑΙ πρόσφατη Δημοσκόπηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μ.Σαρρής: "Η ΕΕ δεν επιτρέπει να δανειστούμε από τους Ρώσους" - Πιο κοντά στην ευρωέξοδο


H EE (δηλαδή η Γερμανία ...) δεν επιτρέπουν την ρωσική βοήθεια με δανεισμό, δήλωσε πριν λίγο εμμέσως πλην σαφώς από την Μόσχα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ.Σαρρής, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο του defencenet.gr.
Ο μοιραίος υπουργός Οικονομικών που άνοιξε την κερκόπορτα των κατασχέσεων εν συνεχεία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ χαρακτηρίζοντας την στάσης της «υποκριτική» , επειδή«αντιδρά για την προσπάθεια εξεύρεσης βοήθειας από την Ρωσία όταν οι εταίροι μας, δεν βοηθούν. Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα των επαφών με τους ρώσους θα είναι θετικό και θα καλύψει μέρος των αναγκών μας για να χρειαστεί η εξεύρεση μικρότερου ποσού από αυτό που αναζητούμε. Ο χρόνος πιέζει αλλά πρέπει να καταλήξουμε σήμερα »αλλά η ουσία είναι ότι« Η Ρωσία δεν μπορεί να μας βοηθήσει με δάνειο γιατί θα αυξανόταν το δημόσιο χρέος της Κύπρου »κάτι που δεν δέχεται η ΕΕ.
Εν συνεχεία δήλωσε ότι "Έχουν σχηματίσει ομάδες εργασίας οι Ρώσοι για να δουν πως μπορούν να μας βοηθήσουν με άλλο τρόπο. Εντός της ημέρας θα ξέρουμε. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, αν και το κλίμα επηρεάστηκε από την απόφαση για κούρεμα. Πολλοί ρώσοι επιχειρηματίες ένιωσαν ότι προδόθηκαν ».
Η ουσία είναι ότι κατόπιν αυτών και σε συνδυασμό με την οριστική απόφαση που ελήφθη πριν λίγο στην Κύπρο ("Ούτε βήμα πίσω, ούτε ένα ευρώ κούρεμα"), το γεγονός είναι ότι η χώρα είναι πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη, λόγω της γκαγκστερικής συμπεριφοράς της Γερμανίας. Το βέβαιο είναι ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιοι κλυδωνισμοί στην Κύπρο, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα τα καταφέρουν και λόγω μικρού μεγέθους της οικονομίας τους σε σχέση και με τον τεράστιο πλούτο που κρύβει η κυπριακή ΑΟΖ.
Το ζήτημα είναι πόσο καιρό θα αντέξει εν συνεχεία η Ελλάδα, όταν θα έχει ορθοποδήσει η Κύπρος, εντός της ευρωζώνης. Γιατί μια επιτυχημένη ευρωέξοδος της Κύπρου είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει σύντομα και την Ελλάδα. Αν, δε, φύγει η Ελλάδα, τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για διάλυση της ευρωζώνης που πνίγει εκατοντάδες εκταομμύρα ανρθώπων στην Ευρώπη, σήμερα ... Και αυτό θελουν να αποφύγουν στις Βρυξέλλες.
Την ιδια στιγμή ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα έμεινε «έκπληκτος και άφωνος" από την ανακοίνωση του σχεδίου για την επιβολή ενός φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο, κατά την οποία σημειώνει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να έχει ένα αποτέλεσμα "διάχυσης" στην Ευρώπη.
"Έμεινα έκπληκτος και άφωνος από αυτήν την ανακοίνωση. Αυτό με αιφνιδίασε τελείως. Καθώς λάμβανα πληροφορίες, από τα μέσα ενημέρωσης, είπα ότι ήταν μια απόφαση εξαιρετικά προβληματική", σχολίασε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μιλάει εξ ονόματος του ΔΝΤ.
"Το πρόβλημα με αυτού του είδους τα μέτρα είναι ότι αυτό τιμωρεί τους ανθρώπους που αποφάσισαν να κρατήσουν τα χρήματά τους στην χώρα (...) και ότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά άδικο", πρόσθεσε ο Μπατίστα, εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων χωρών 10 στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.
"Αυτό μπορεί να έχει ένα αποτέλεσμα διάχυσης επειδή είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην ευρωζώνη που στρέφονται στους καταθέτες" , υπογράμμισε επίσης, σχολιάζοντας ότι δεν ξέρει ποιος είχε αυτήν την "λαμπρή ιδέα".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ - Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters άνδρες της γαλλικής αστυνομίας ερευνούν αυτή την ώρα το σπίτι της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι.


Η έρευνα της αστυνομίας σχετίζεται με την εμπλοκή της στην υπόθεση του επιχειρηματία και φίλου του Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί.

 Η επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας το 2008 και είχε εγκρίνει μια τεράστια αποζημίωση που είχε καταβληθεί στον Ταπί.

Συγκεκριμένα το 2008 προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε την πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του επιχειρηματία.


Για την υπόθεση διεξάγει έρευνα το γαλλικό Ειδικό Δικαστήριο.
πηγη:tragiko.net

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ Έτοιμη για έξοδo από την ευρωζώνη η Κύπρος - Θυσιάζουν το νόμισμα-σώζουν τις καταθέσεις


Ώρες δύσκολων αποφάσεων για την Κύπρο, αλλά οι Κύπριοι φαίνεται ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα και ετοιμάζουν άσχημες εκπλήξεις τόσο στην τρόικα και στην Γερμανία, όσο και σε όσους Ελλαδίτες εζήλωσαν την δόξα των προδοτών του 1974-ειδικά ορισμένοι σχολιαστές σε ελληνικά ΜΜΕ ούτε να ήταν στο pay-roll των μαύρων ταμείων της τρόικα στην Αθήνα δεν θα έκαναν τα σχόλια που κάνουν.
Έτσι οι Κύπριοι αν δουν τα αλεπάλληλα εναλλακτικά σχέδιά τους να απορρίπτονται, παγιδευμένοι όντες στην απόφαση του Eurogroup από μία καθαρά μειοδοτική συμπεριφορά του προέδρου του Ν.Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Μ.Σαρρή, είναι έτοιμοι για κάτι που θα εκπλήξει πολλούς: Να φύγουν από την ευρωζώνη και να αναλάβουν μόνοι τους τις τύχες του κράτους τους.
Σε μια τέτοια περίπτωση πολλά είναι τα αρνητικά, αλλά τα θετικά είναι περισσότερα: Τα ξένα κεφάλαια θα μείνουν στην Κυπρο ή εν πάση περιπτώσει δεν θα υπάρξει αυτό το κακό που θα γινόταν αν η Βουλή συναινούσε στην κατάσχεση του ποσοστού των καταθέσεων. Άλλωστε θα έχουν στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη ότι προτίμησαν να φύγουν από την ευρωζώνη για να προστατέψουν τα χρήματα αυτών που τους τα εμπιστεύθηκαν.
Ποια καλύτερη απόδειξη χρειάζεται ότι μετανόησαν και ανέτρεψαν το αμάρτημα στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου? Με "ατόφια προίκα" κάπου 120 δισ. Ευρώ στις καταθέσεις τους έστω εκτός ευρωζώνης ΚΑΙ θ α προχωρήσουν ΣΤΟ περίφημο σχέδιο Β της εσωτερικής δανειοδότησης.
Τα πραγματικά κεφάλαια που χρειάζονται οι τράπεζες της Κύπρου, δεν ξεπερνούν τα 4 δισ.ευρώ για να σταθούν στα πόδια τους. Όλα τα άλλα είναι επισφάλειες και εγγυήσεις επί εγγυήσεων που σκαρφίστηκε η τρόϊκα για να κάνει "ασήκωτο" τον τελικό λογαριασμό και να καταφέρει να δέσει την Κύπρο.
Ακόμα και για τα 17 δισ. ευρώ θα μπορούσε να βρεθεί λύση, αν άφηναν τα 10 στο τραπεζί οι Γερμανοί,αλλά το Βερολίνο παίζει άτιμα: Ενώ μέχρι χθες ο Ντασενμπλουμ έλεγε ότι ". Αρκεί απλά η Κύπρος να βρει τα υπόλοιπα 5,8 δισ ευρώ" ο Σόϊμπλε έδειξε διατεθειμένος  ΝΑ ΓΙΑ ΤΟ εκδικηθεί στραπάτσο Που έπαθ ΑΠΌ ΤΗΝ ε απόφαση Της κυπριακής Βουλή. Δεν συναινεί σε καμία πρόταση και σίγουρα δεν θέλει σε καμία περίπτωση την Ρωσία ως «εταίρο» στην περίπτωση της Κύπρου.
Ή η Κύπρος θα παραδοθεί με μία λύση που δεν θα απέχει παρά ελάχιστα από αυτή της 16ης Μαρτίου ή θα σταματήσει η ΕΚΤ την χρηματοδότηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Ακόμα και αν η Ρωσία δάνειζε το σύνολο του ποσού των 17 δισ. ευρώ, πάλι δεν θα το έκαναν δεκτό ¨ στο Eurogroup: Η Μέρκελ χθες το πρωί το ξεκαθάρισε: «Η Κύπρος πρέπει να διαπραγματευθεί μόνο με την τρόικα".
Άρα Η. ΑΠΌ ΤΗΝ Έξοδος ΓΙΑ ΤΗΝ ευρωζώνη ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ Πολυ κοντά απότι πιστεύει ΤΟ ΚΑΙ ΟΙ Βερολίνο ήσσονος Εθνικής αντίληψης κυβέρνώντες Της Αθήνας.
Γιατι ΟΙ Κύπριοι ΕΙΝΑΙ ψυχολογικά έτοιμοι ΝΑ ΤΟ δεχθούν Αυτο, αντίθετα με τους Έλληνες. Γνωρίζουν ότι είναι μία μικρή οικονομία που μέχρι να μπει στην ευρωζώνη "σάρωνε" τις προτιμήσεις καταθετικές ολόκληρου πλανήτη ΚΑΙ ΤΟΥ Αυτο ΔΕΝ θέλουν ΝΑ ΤΟ χάσουν . Ζημιά τους έχει κάνει το ευρώ, όχι καλό και αυτό είναι άσχετο με την τωρινή κρίση.
Άρα για όσους πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο μικτής λύσης με δάνειο από την Ρωσία, "ψαλίδισμα" των απαιτήσεων της τρόϊκα (δεν συζητούν σε καμία περίπτωση ούτε ένα ευρώ κατάσχεση καταθέσεων) και εσωτερικό δανεισμό, είναι βέβαιο ότι θα διαψευσθούν .
Αν η Ρωσία εμπλακεί θα εμπλακεί μετά την αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη για να ελέγξει την κατάσταση.
Η Εκκλησία που παίζει κρίσιμο ρόλο στην Κύπρο, όχι απλώς ως θρησκευτικός πόλος, αλλά και το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του νησιού σπρώχνει προς την κατεύθυνση εξόδου από την ευρωζώνη:
Στην χθεσινή συνάντηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β 'με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, εκφράστηκε ρητά η επιθυμία της Κυπριακής Εκκλησίας για αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη ενώ έθεσε σε αυτή την περίπτωση στην διάθεση του κράτους την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία αξίας πολλών δισ. ευρώ
Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι "μπορούμε να υποθηκεύσουμε την εκκλησιαστική περιουσία και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στο ομόλογο, που θα μας απαλλάξει από την τρόικα. Ο λαός και η Εκκλησία θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του τόπου, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σωθεί ο τόπος και να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων''. 
Μακάρι να το έλεγαν και αυτό οι δικοι μας ιεράρχες ...
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης του ανέφερε ότι ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε εγρήγορση και άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας και σε αυτόν τον τομέα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση.
'' Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε έκδοση ομολόγου. Ο λαός αγαπά την πατρίδα και θα την στηρίξει. Και φυσικά η Εκκλησία θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια ». « Αντιπροσωπεία της Κύπρου βρίσκεται ήδη στην Μόσχα και οι Αρχές μας είναι σε επικοινωνία με τις τράπεζες, με τους οικονομολόγους, αλλά και με όλους όσους μπορούν να προσφέρουν'', πρόσθεσε, ο Χριστόδουλος καταθέτοντας Αποψη ΤΟΥ ΤΗΝ Ότι κατά ΤΟΝ ίδιο Η. κατάστασή ΕΙΝΑΙ διαχειρίσιμη. 
Καταλήγοντας, συνεχάρη τους βουλευτές γιατι έστειλαν ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Μήνυμα Ότι πρέπει ΝΑ ΚΑΙ σέβονται τους μικρούς, όπως είπε.
Την ίδια στιγμή δρομολογείται η επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στην Ρωσία και συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, εντός των επόμενων 48 ωρών.
Μάλιστα όπως αναφέρεται το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας των κρίσιμων συνομιλιών που θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες έχει συμφωνηθεί και το μόνο που απομένει είναι η ρύθμιση διαδικαστικών λεπτομερειών και μόνο.
Στο πολυαναμενόμενο αυτό ταξίδι του Κύπριου προέδρου στη Μόσχα αναμένεται να συζητηθεί το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου με ρωσικά κεφάλαια σε μια περίοδο όπου η Λευκωσία εναγωνίως αναζητά εναλλακτικές λύσεις από τη δήμευση των καταθέσεων που ως γνωστόν είχε αποφασίσει το Εurogroup της περασμένης Παρασκευής και καταψήφισε η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων εχθές.
Σε αυτό όμως που συγκλίνουν όλες οι εκτιμήσεις είναι πως καμία συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας δεν πρόκειται να επιτευχθεί εάν οι δύο ηγέτες δεν πραγματοποιήσουν πρώτα την αναμεταξύ τους συνάντηση, αλλά και - επαναλαμβάνουμε, είναι απίθανο η Γερμανία να δεθχεί λύση με την Ρωσία μέσα.
Ταυτόχρονα όμως αυξάνονται και οι δηλώσεις Ρώσων επισήμων αναφορικά με το μέλλον των ρωσικών κεφαλαίων στην Κύπρο. Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ η Ρωσία θα καταγγείλει την συμφωνία που διατηρεί με την Κύπρο για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης κεφαλαίων στην περίπτωση που το κυπριακό τραπεζικό σύστημα σταματήσει να ικανοποιεί τα συμφέροντα των ρωσικών κεφαλαίων.
"Έχουμε μια συμφωνία", είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός "για την αποφυγή της διπλής φορολογίας με την Κύπρο. Δεν γνωρίζω εάν χρειαζόμαστε αυτή τη συμφωνία σε μια τέτοια περίπτωση".
Αυτό αφορούσε τους οπαδούς της κατάσχεσης των καταθέσεων εντός της κυπριακής κυβέρνησης και τον «τραπεζικό Αρμαγεδόνα" που περιμένει την Κύπρο, αν υπακούσει στα κελεύσματα του Βερολίνου.
Και μάλιστα αιτιολόγησε και με σαφήνεια το γιατί: ". Έχουμε τους λόγους μας και τα εθνικά μας συμφέροντα όπου τόσο τράπεζες αλλά και Ρώσοι επιχειρηματίες κρατούν τα κεφάλαιά τους εκεί Και αυτό δε σημαίνει ότι προσπαθούν να κρύψουν κάτι πίσω από την" κουρτίνα "της ειδικής δικαιοδοσίας της Κύπρου. Όχι. Αυτό απλά είναι ένα βολικό είδος συνεργασίας. Όλοι ξέρετε πως ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δρά μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού (SPV), καθώς αυτό είναι μια συνήθης διεθνής πρακτική » , είπε καλύπτοντας απόλυτα του επιχειρηματίες και ταπώνοντας τους συκοφάντες Γερμανούς Μέρκελ και Σόιμπλε .
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ PLAN "B" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Τα "παπαγαλάκια" της τρόικα διαψεύδονται για Λαϊκή - Εκβιάζει πλέον ανοιχτά η ΕΚΤ


Διαψεύδονται κατηγορηματικά τα "παπαγαλάκια" της τρόικα που από το πρωί έχουν μολύνει τον ειδησεογραφικό χώρο με την διασπορά ψευδών "πληροφοριών", ότι δήθεν κλείνει η CPB Bank (Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου). Την ίδια στιγμή η Κϋπρος προχωρά από μόνη της σε σχέδιο εξυγίανσης του tραπεζικού τομέα με εσωτερικό δανεισμό και διαγραφές χρεών.
Αν δεν το δεχθεί η τρόικα, η χώρα εξέρχεται της ευρωζώνης, αλλά ανεξάρτητα από αυτό την Τρίτη οι τράπεζες του νησιού θα ανοίξουν έστω και με πλαφόν αναλήψεων.
Με δήλωση κορυφαίου στελέχους της Τράπεζας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ξεκαθαρίστηκε ότι η τράπεζα κατέθεσε στο κυπριακό υπουργείο Οικονομικών σχέδιο άμεσης ανακεφαλαιοποίησης για να συνεχίσει να θεωρείται φερέγγυα, ώστε να δικαιούται έκτακτη ρευστότητα.
Στο μεταξύ με τελεσίγραφο προς την κυπριακή κυβέρνηση η ΕΚΤ απαιταί να εφαρμοστεί άμεσα η κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων εντός 72 ωρών σε διαφορετική περίπτωση παύει την αναχρηματοδότηση και η παροχή ρευστότητας στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα!
Μετά τη Δευτέρα, η παροχή ρευστότητας μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας-ΕΛΑ-δεν μπορεί να διατηρηθεί, παρά μόνον εάν υπάρχει συμφωνία επί ενός προγράμματος ΕΕ / ΔΝΤ, το οποίο θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των εν λόγω τραπεζών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σε ότι αφορά το εσωτερικό σχέδιο διάσωσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου έλαβε την απόφαση να συνεχιστεί η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας. Από την πλευρά του το κανάλι Sigmalive, της Κύπρου κάνει λόγο για σχέδιο που προβλέπει διαδικασία δημιουργίας νέας καλής τράπεζας για τη Λαϊκή, η οποία οδηγείται σε αναδιάρθρωση.
Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι απαλάσσονται από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν.
Δεσμεύονται επίσης 2,8 δις από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών. Το σχέδιο αυτό φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη και την τρόικα, η οποία δεσμεύεται ότι θα στηρίξει το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα μέσω του ΕΛΑ. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η οδυνηρότατη πρόταση για «κούρεμα» 10%
Παρόλα αυτά, υπολείπεται ένα δισ. ευρώ και γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί η κατάσχεση των καταθέσεων. Μιλάνε και για κατάσχεση σε επίπεδο 1,5% αλλά πρώτον αυτό είναι ελάχιστο ποσό και δευτερον μπορεί να καλυφθεί με διάφορους τρόπους.
Επιπλέον, διασφαλίζονται οι καταθέσεις μέχρι 100,000 ευρώ αλλά υπάρχει πληροφορία ότι μπορούν να διασφαλιστούν και οι καταθέσεις μέχρι 200,000 από τυχόν αναδιάρθρωση Λαϊκής.
Ο χρόνος πάντως πιέζει αφόρητα καθώς την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες.
Όμως, είναι σαφές ότι μία απόφαση για την επαναλειτουργία των τραπεζών χωρίς να υπάρχει τελική συμφωνία για τη διάσωση της χώρας, θα ήταν καταστροφική. Η έξοδος των καταθέσεων εκτιμάται ότι θα οδηγούσε στην κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος μέσα σε λίγες ώρες, αν όχι λεπτά.
Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) επεξεργάζεται νομοσχέδια που αποσκοπούν στην προστασία της κατάστασης ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, υπό το βάρος των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.
Οι περιορισμοί αναμένεται να περιλαμβάνουν όρια στη διακίνηση χρημάτων, με στόχο να περιοριστούν οι εκροές από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυρίως από ξένους.
Στόχος της Κεντρικής Τράπεζας είναι η ψήφιση των νομοσχεδίων ώστε να θωρακιστεί στο βαθμό που είναι δυνατόν το σύστημα. Οι περιορισμοί αναμένεται να βρίσκονται σε ισχύ για κάποιο διάστημα, μέχρι να επιστρέψει η σταθερότητα στο σύστημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΕΡΟΝ ΚΑΤΑ EUROGROUP Και η Βρετανία στηρίζει την Κύπρο! - Ν.Μεντβέντεφ: "Να προσέξει καλά η ΕΕ" ...


 Σκληρός ΚΑΙ διατυπώνοντας σαφείς Προειδοποιήσεις Πώληση ΤΗΝ εε ΝΑ κρατηθεί μακριά ΑΠΌ ΤΑ ρωσικά ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ χρήματα εμφανίστηκε οπρωθυπουργός Της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σύμμαχο βρήκε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ν.Κάμερον.
Ο οποίος Βρετανός πρωθυπουργός πριν λίγο δήλωσε οτι "Είναι αδιανόητο να φορολογηθούν (σ.σ.: κατασχεθούν) ΟΙ καταθέσεις ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας Της ΜΕ ΤΗΝ Βρετανία ΔΕΝ μπορούμε ΝΑ ΤΗΝ δεχθούμε απόφαση ΑΥΤΗ ΤΟΥ Eurogroup.. "!
Ο λόγος της παρέμβασης Κάμερον είναι απλός:.. Χιλιάδες Βρετανοί έχουν τεράστιες καταθέσεις στην Κύπρο (υπολογίζονται σε 5 δισ ευρώ οι βρετανικές καταθέσεις Αν δεν υπερασπιστεί τις βρετανικές καταθέσεις είναι σαν να μην υπερασπίζεται τους Βρετανούς ...
Aπό την πλευρά του ο Ν.Μεντβέντεφ δήλωσε: « Η ΕΕ συμπεριφέρεται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο.Έχει κάνει όλα τα λάθη που μπορεί κανείς να κάνει » και προειδοποίησε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση «η οποία δεν θα διαταράσσει τις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ » εννοώντας Ότι Η. επιμονή ΣΤΗΝ κατάσχεση ποσοστού Των Κυπριακών καταθέσεων ΘΑ διατάρασσε τις σχέσεις Ρωσίας- ΕΕ
Σε δηλώσεις του σε ξένους ανταποκριτές στην Μόσχα, οι οποίες μεταδίδονται από την ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Μεντβέντεφ επέρριψε στις Βρυξέλλες ευθύνες για τους χειρισμούς οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «υπονόμευσαν την αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος συνολικά, όχι μόνο της Κύπρου».
Τόνισε μάλιστα ότι για την διάσωση της Κύπρου οι συζητήσεις πρέπει να γίνουν «με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές» , αντί, όπως είπε, να κρυβόμαστε πίσω από διατυπώσεις του τύπου «η Κύπρος πρέπει να συνομιλεί μόνο με την Ε.Ε. και με κανέναν άλλον ».
«Η κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος μπορεί να εμεπεριέχει πολλές επιπτώσεις.Έχουμε τους λόγους μας και τα εθνικά μας συμφέροντα όπου τόσο τράπεζες αλλά και Ρώσοι επιχειρηματίες κρατούν τα κεφάλαιά τους εκεί. Και αυτό δε σημαίνει ότι προσπαθούν να κρύψουν κάτι πίσω από την "κουρτίνα" της ειδικής δικαιοδοσίας της Κύπρου. Όχι. Αυτό απλά είναι ένα βολικό είδος συνεργασίας. Όλοι ξέρετε πως ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δρά μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού (SPV), καθώς αυτό είναι μια συνήθης διεθνής πρακτική » , συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός για να καταλήξει: «Μπορεί να υπάρξουν πολλές πάρα πολλές επιπτώσεις».
Ερωτηθείς αν αυτή η υπόθεση θα επηρεάσει τις σχέσεις της Μόσχας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρώσος πρωθυπουργός εμφανίστηκε επιφυλακτικός, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να δει την λύση που θα επιλεγεί. Επανέλαβε ότι οι πρακτικές των τελευταίων ημερών θυμίζουν «την Σοβιετική Ένωση» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο αυτή η κρίση να προκαλέσει και άλλες, νέες κατά τόπους κρίσεις. Δήλωσε μάλιστα πεισμένος ότι η λύση θα έχει αρνητικές πλευρές - «το ζήτημα είναι μόνο να τις ελαχιστοποιήσουμε», επισήμανε.
Το γεγονός ότι Ρωσία και Βρετανία, δύο γεωστρατηγικοί αντίπαλοι συνάδουν απόλυτα στο θέμα της κατάσχεσης των καταθέσεων της Κύπρου είναι κάτι το πολύ σημαντικό ...   Και να σημειώσουμε ότι και οι δύο χώρες έχουν "έναν παραπάνω λόγο" στο νησί,
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!! ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...



Ο Αποστόλης απο την Ελληνοφρένεια έκανε τηλεφώνημα φάρσα στους Κύπριους βουλευτές και προσωπικά εγώ με αυτά που άκουσα έμεινα με το στόμα ανοιχτό...δεν το περίμενα με αυτά που άκουσα,αξίζει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟστους Κύπριους που αν μη τι άλλο είναι ενωμένοι μεταξύ τους και μας δίνουν να καταλάβουμε το πόσο μ@λ@κες είναι οι δικοί μας βουλευτες.
Η Φοβερή ατάκα....""Οι πολιτικές καριέρες δεν χτίζονται με οχι", μόλις το άκουσα δεν μπορεσα να γράψω απο τα γέλια...πολυ καλή!!!
Έλληνες πολίτες ακούστε την ηχητική φάρσα στους ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.... και πιστέψτε με θα καταλάβετε πολλά πράγματα....!!!
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ....ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ!!!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SiFrcn0DbHU
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4jnVh6258zU
πηγη:tragiko.net

Βόμβα από την Έδεσσα !..Η Δημοτική Αρχή δεν δέχεται εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου



Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, έστειλε ο Δήμαρχος... Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, με την οποία τον ενημερώνει ότι η Έδεσσα δεν θα δεχτεί εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Η έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής σχετίζεται, φυσικά, με το θέμα του Σχεδίου «Αθηνά» και της προβλεπόμενης κατάργησης του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου η Κυβέρνηση εμπαίζει τους τοπικούς φορείς και επιμένοντας στην άστοχη πρόταση για κλείσιμο του Τμήματος αφήνει την Έδεσσα «ανοχύρωτη πόλη στο έλεος του κάθε προπαγανδιστή»!

Το Υπουργείο Παιδείας για να ικανοποιήσει συντεχνιακά καπρίτσια καταργεί ένα Τμήμα που πληροί όλους τους εκπαιδευτικούς όρους, έχει υψηλό επίπεδο σπουδών, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, η συνέχιση της λειτουργίας του είναι απείρως οικονομικότερη από τη συγχώνευσή και τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη.

Τα όσα έχουν ακουστεί περί ικανοποίησης όρων του Μνημονίου έχουν λεχθεί απλώς για να θολώσουν τα νερά…
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος «Δεν μπορούμε να γιορτάσουμε την Εθνική μας Επέτειο με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης που μας εμπαίζει! Μας έχουν αφήσει μόνους και θα κινηθούμε μόνοι μας. Μετά από έναν μαραθώνιο επαφών, πιέσεων και παραστάσεων δεν είδαμε καμία ανταπόκριση, παρά μόνο λόγια χωρίς νόημα.

 Θα γιορτάσουμε μόνοι μας την εθνική επέτειο και εάν η Κυβέρνηση στείλει εκπρόσωπο θα απομακρυνθούμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο με το λαό της Έδεσσας. Για το λόγο αυτό στην εξέδρα των επισήμων θα υπάρχει πρόβλεψη για τον Σεβασμιότατο και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλώ όλους τους εκλεγμένους, από όποιο μετερίζι κι αν υπηρετούν το λαό της Έδεσσας, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δημοτικής Αρχής και να αντιδράσουν στον εμπαιγμό της πόλης από τον Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση»
πηγη:egklimatikotita.gr

Χρυσή Αυγή: Μόνο οι γλάροι επιβλέπουν το τουρκικό ωκεανογραφικό στο Καστελόριζο!!


Τουρκικό ωκεανογραφικό στο Καστελόριζο - Σιγή από κυβέρνηση και αντιπολίτευση 
Σε ανακοίνωση της σχετικά με την παρουσία τουρκικού ερευνητικού σκάφους ανοικτά του Καστελόριζου, η Χρυσή Αυγή ασκεί κριτική στη στάση της συγκυβέρνησης και απαιτεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων προς όφελος του ελληνικού λαού.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Παντελώς ανύπαρκτη, άπραγη και άθλια η συγκυβέρνηση των Αθηνών παρακολουθεί την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο Καστελόριζο και το επιβλέπουν μόνο οι γλάροι. Ο Σαμαράς έχει υποταχθεί 100% στον τουρκικό επεκτατισμό και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τον ελληνικό ορυκτό πλούτο. Όλα τα κόμματα του δήθεν “κοινοβουλευτικού τόξου” και όλα τα τσοντοκάναλα σιωπούν. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έναντι κάθε απειλής. Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων προς όφελος του ελληνικού λαού».
πηγη:egklimatikotita.gr

ΠΡΑΒΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ «Η ΕΕ διαλύεται χωρίς ρωσική συμμετοχή»


Η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup η οποία ελήφθη για τη διάσωση της Κύπρου από την Ε.Ε., δείχνουν ότι τα θεμέλια της ιδεολογίας του δυτικού κόσμου που στηρίζεται στον καθολικισμό και προτεσταντισμό έχουν υπονομευθεί, αναφέρεται στην αγγλική έκδοση της ρωσικής ιστοσελίδας Πράβντα.
Δυστυχώς, σημειώνεται στο δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας, η Ε.Ε. διαλύεται χωρίς τη ρωσική συμμετοχή. «Δεν υπάρχει ενότητα πουθενά, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής. Εκτός από την αντιπολίτευση του "σκληρά εργαζόμενου Βορρά" και του "οκνηρού και ανεύθυνου Νότου", υπάρχουν και άλλες συγκρούσεις όπως οι χώρες πιστωτές ενάντια στις χρεωμένες χώρες αλλά και αντιθέσεις μεταξύ των ηγετών», προστίθεται.
Η κρίση στη Δύση έχει μετακινηθεί από την οικονομική και πολιτική σφαίρα σε θρησκευτικούς και ιδεολογικούς τομείς, αναφέρει τέλος η Πράβντα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΡΩΣΙΑ - ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΕ Έτοιμη ακόμα και για έξοδο από την ευρωζώνη η Κύπρος αν δεν εγκριθεί η συμφωνία με Ρωσία


H Kύπρος είναι έτοιμη ακόμα και να φτάσει μέχρι και σε έξοδο από την ευρωζώνη τις επόμενες ώρες αν το Eurogroup και ειδικά η Γερμανία δεν δεχθούν την συμφωνία με την Ρωσική Ομοσπονδία για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν έλλειψη κεφαλαίων λόγω του ελληνικού «κουρέματος» των ομολόγων που βούλιαξε τα τραπεζικά ιδρύματα του νησιού.
Οι πληροφορίες από την Μόσχα είναι ότι Κύπρος και Ρωσία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία (αρκετά ζητήματα είναι ακόμα εκκρεμή, αλλά το γενικό πλαίσιο έχει κατ'αρχήν συμφωνηθεί), αλλά η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί υπό έγκριση από το Eurogroup για να τελειώσουν όλα ομαλά.
Αν δεν εγκριθεί η συμφωνία για καθαρά γεωστρατηγικούς λόγους παρά το γεγονός ότι θα τηρούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες και παύσει η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τότε όπως ανέφερε στο defencenet.gr ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος από την Λευκωσία "Η Κύπρος είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αφού η ευρωζώνη δεν θα θέλει την Κύπρο. Από την στιγμή που πληρούμε τις προϋποθέσεις για την διάσωση των τραπεζών και δεν κάνουν δεκτή την συμφωνία, αν μας θέλουν εκτός, τότε θα πάμε εκτός. Η ευρωζώνη έχει να χάσει πολύ περισσότερα απ'ότι έχει να χάσει η Κύπρος σε αυτή την περίπτωση "!
Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος συμμετέχει ΣΤΗΝ Αναστασιάδη ΑΛΛΑ κυβέρνηση έχει ισχυρά πατριωτικά ανακλαστικά ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΌ τους σφοδρούς πολέμιους Της απόφασης ΤΟΥ Eurogroup κι ένας από αυτούς που "τρόμαξαν" ΤΟΝ πρόεδρο Αναστασιάδη ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ πτώση Της κυβέρνησης ΣΕ Που περίπτωση προχωρούσε Η. δήμευση ποσοστού Των καταθέσεων.
Τι περιλαμβάνει όμως η συμφωνία και γιατί ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αντιδράσει: Γιατί η Ρωσία θα αποκτήσει τον έλεγχο σε ένα κρίσιμο σημείο της ευρασιατικής περιφέρειας. Και όταν αναφερόμαστε στον έλεγχο δεν εννοούμε μόνο τον οικονομικό.
ΣΤΟ Τραπέζι έχει πέσει Όχι Η. Δημιουργία ρωσική ναυτικής βάσης ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, όπως μεταδίδουν κάποια ΜΜΕ που δεν γνωρίζουν το θέμα , ΑΛΛΑ Η. ύπαρξη Ενός νομικού πλαισίου ανεφοδιασμού Της ρωσικής Μοίρας Μεσογείου Που πλέον έχει ΘΑ ΣΕ Μόνιμη Παρουσία Ολόκληρη ΤΗΝ Μεσόγειο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Όχι Α. Μεσόγειο. Η Ρωσία θέλει να παίξει ρόλο και στις χώρες της Βορείου Αφρικής και χωρίς ισχυρό Ναυτικό δεν μπορεί να το πετύχει αυτό.
Η. Μόσχα ΔΕΝ θέλει ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ δημιουργήσει ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ Βάση ΑΥΤΗ Της Ταρτούς Η. τουλάχιστον Αυτο ΔΕΝ ΤΟ θέλει τωρα.
Θέλει λιμενικές και αερολιμενικές διευκολύνσεις. Π.χ. θέλει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov" να μην τριγυρνάει στη Μεσόγειο χωρίς να υπάρχει κάποιο σημείο να "δέσει" και να ανεφοδιαστεί. Ή τα αεροσκάφη του ρωσικού Ναυτικού και της Αεροπορίας να μην μπορούν να προσγειωθούν και να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" που έτσι ή αλλιώς είναι σχεδόν άδεια.
Η ρωσική Αεροπορία δεν έχει "καταφύγιο" εκτός Ρωσίας σε ολόκληρη την περιοχή.
Αλλά αυτό σε συνδυασμό με την ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας, αλλάζει το σύνολο του γεωστρατηγικoύ κατάσταση της Μεσογείου όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου.
ΑΠΌ ΚΑΙ ΠΕΡΑ εκεί κρίσιμο Στοιχείο ΣΤΑ ανταλλάγματα ΕΙΝΑΙ Η. κατασκευή ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ τερματικού Σταθμού φυσικού Αερίου ΣΤΟ Μαρί, σημαίνει ότι η Gazprom αποκτά τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Α.Μεσογείου της Κύπρου!
Εκεί κόλλησε και η προηγούμενη συμφωνία δανειοδότησης (του δεύτερου δανείου για τον τραπεζικό τομέα, όχι του πρώτου για τον δημοσιονομικό) της κυβέρνησης Χριστόφια, αφού ΚΑΙ Γερμανία Γαλλίααντέδρασαν κάθετα ΣΕ Αυτο ΤΟ ενδεχόμενο.
Κατ'αυτό τον τρόπο η Ρωσία αποσύρθηκε (ίσως ήταν λάθος στρατηγική της Μόσχας) από την δεύτερη δανειοδότηση της Κύπρου, ήρθε η κυβέρνηση Αναστασιάδη (ο Χριστόφιας ΜΕΣΑ ΣΕ ολα ΤΑ εγκληματικά λάθη ΤΟΥ ΣΤΗΝ κυπριακή Οικονομία τουλάχιστον ΔΕΝ δεχόταν επ'ουδενί κατάσχεση καταθέσεων) κι έγινε το κακό.
Σε ότι αφορά αριθμό βυθοτεμαχίων η Κύπρος για την ώρα έχει παγώσει τις αδειοδοτήσεις που ενδιαφέρουν την Gazprom ενώ "έριξαν" και στις πρώτες μοιρασιές τον ρωσικό κολοσσό, ενώ ΤΗΝ ίδια Στιγμή ΤΟ Ισραήλ παραχωρούσε ΤΗΝ κατ'αποκλειστικότητα Απορρόφηση κοιτάσματος φυσικού ΤΟΥ Αερίου Λεβιάθαν ΣΤΗΝ Gazprom. Το άνοιγμα του παιχνιδιού και η απόκτηση συγκεκριμένων βυθοτεμαχίων είναι
Kάπου εδώ και προ της συμφωνίας Ρωσίας-Κύπρου θα δούμε τα εισέρχονται και οι ΗΠΑ και - φυσικά - και η Τουρκία στο παιχνίδι ...
πηγη:defencenet

ΙΔΟΥ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 5 δισ. ευρώ δάνειο - Επιμήκυνση του παλαιού δανείου των 2,5 δισ. & Τερματικό σταθμό


Δάνειο από την Ρωσία ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ζητήσει η Κύπρος όπως μεταδίδει το Reuters, μετά και την απόρριψη της κατάσχεσης του ποσοστού των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και η Ρωσία "κατ'αρχήν" το έχει αποδεχθεί υπό όρους.
Φαίνεται ότι η Κύπρος διαφεύγει οριστικά τον κίνδυνο αν βέβαια όλα πάνε καλά και δεν επικρατήσουν και πάλι στην Ρωσία τα κέντρα εξουσίας που είχαν απομονώσει την χώρα αό το αρχικό πλάνο διάσωσης της Κύπρου από τον στραγγαλισμό της τρόικα.
Όπως εταδίδει το Reuters οι συζητήσεις καταλήγουν στην σύναψη δανείου 5 δισ ευρώ, με την παράλληλη επιμήκυνση του προηγούμενου ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δις ευρώ και την μείωση του επιτοκίου το οποίο ανέρχεται στο 4,5%.
Το πρακτορείο, επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να οριστικοποιήσει τη στάση που θα τηρήσει έναντι των όρων διάσωσής που έχουν θέσει οι ευρωπαίοι εταίροι της.
Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται σήμερα στην Μόσχα όπου έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του, εκφράζοντας την ελπίδα «για ένα θετικό αποτέλεσμα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν αναφέρεται σε πιθανή σύναψη νέου δανείου ή στην παράταση του παλαιού.
Η πρόταση των Ρώσων για κατασκευή και διαχείρηση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στο Μαρί είναι γνωστή. Σύναψη νέου δανείου σημαίνει και αποδοχή της ρωσικής πρότασης.
Στο μεταξύ δεκαέξι ευρωπαίοι "κομισάριοι" με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, φτάνουν σήμερα στη Μόσχα για να συζητηθεί η ρωσική πρόταση και η διάσωση από κοινού των τραπεζών. Πρόκειται ΓΙΑ ΤΗ πρόκειται μεγαλύτερη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Που έχει επισκεφθεί ποτε ΤΗ ρωσική πρωτεύουσα.
Ο Μ.Μπαρόζο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Πούτιν, και οι υπόλοιποι με τους καθ'ύλην υπουργούς της χώρας.
Οι συζητήσεις θα στραφούν γύρω από τα σημαντικότερα προβλήματα στις ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις, όπως το θέμα της Κύπρου. Δοεθείσης ευκαιρίες θα συζητηθεί και το το τρίτο ενεργειακό πακέτο, οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, καθώς και το ζήτημα του καθεστώτος με τις βίζες.
Να σημειωθεί πως η επίσκεψη των «κομισάριων» συμπίπτει με την παρουσία στη Μόσχα, του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή, ο οποίος συναντάται σήμερα με τον ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ.
Μαζί με τους "κομισάριους", καταφθάνει στη Μόσχα και ομάδα άνω των 100 ειδικών και συμβούλων της ΕΕ. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη Ρωσίας-ΕΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

B.ΠΟΥΤΙΝ: "ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ" "ΟΧΙ": Η Κύπρος έγραψε πάλι Ιστορία - Το πρώτο κράτος που έσπασε τις ευρω-αλυσίδες


Με 36 ψήφους κατά και 19 "λευκές" (του κόμματος κυβερνώντος) η Κύπρος δια της Βουλής της είπε το μεγάλο "ΟΧΙ" και μπαίνει πάλι στην εθνική πρωτοπορία δείχνοντας τον δρόμο που πρεπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα. Είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός λαός που απορρίπτει τις επιταγές της τρόικα.
Περισσότερα για την συγκλονιστική συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής, σε λίγο.
Ο Β.Πούτιν σε δήλωσή του πριν από λίγο και με παρόντα στην Μόσχα τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Μ.Σαρρή, δήλωσε ότι "Κάποιοι πίστεψαν ότι μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι και η Ρωσία να χάσει. Τους πληροφορώ ότι η Ρωσία θα κερδίσει"!
Την ίδια στιγμή σχέδιο για να περάσει η Λαϊκή Τράπεζα (CPB) που έχει την μεγαλύτερη έκθεση με 9 δισ.ευρώ στα χέρια ομάδας Ρώσων επιχειρηματιών και τα ελληνικά υποκαταστήματα να περάσουν στην ελληνική πλευρά επεξεργάζεται η κυπριακή κυβέρνηση, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι κάποιος νέος ιδιοκτήτης θα δεχόταν αυτό το ελληνικό "φιλέτο" να παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε ελληνικο τραπεζικο όμιλο.
Ο Ρώσος μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπόροβλεφ που κατέχει ήδη το 10% της Κύπρου να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Κύπρου με 1 - 1,5 δισ. Τα μισά από τα 5,5 δισ. είναι υποχρεώσεις της Λαϊκής.Προσφέρονται ως μπόνους τίτλοι των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
Επίσης υπάρχει και ένα δεύτερο πλάνο με εσωτερική δανειοδότηση μεταξύ των καταθετών με επιτόκιο 2,5%. Πάντως η Κύπρος είναι έτοιμη ακόμα και να αντιμετωπίσει τυχόν διακοπή της χρηματοδοτικής στήριξη μέσω των προγραμμάτων ELA στις κυπριακές τράπεζες.
Σε ότι αφορά την ελληνική πλευρά η αντιμετώπιση της Κύπρου είναι τραγική. Όχι απλώς πρόδωσαν για άλλη μια φορά την Κύπρο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά η σιωπή της κυβέρνησης Σαμαρά είναι εκκωφαντική την ώρα που η Κύπρος λέει και πάλι "ΟΧΙ".
Ακόμα και ο Α.Τσίπρας δείχνει "σκληρός εθνικιστής" μπροστά στην ανυπαρξία της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, μπροστά στις κλειστά υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών και την αδυναμία των Ελλήνων καταθετών να αποκτήσουν πρόσβαση στις οικονομίες τους μιλά για "απορρόφηση" ξένης περιουσίας που χρειάζεται την έγκριση του ιδιοκτήτη, φυσικά, για να συμβεί.
Στην Κύπρο, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου, Μάριος Αναστασίου, ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ότι οποιοδήποτε «κούρεμα» στις καταθέσεις ξένων τραπεζών σημαίνει καταστροφή. Υποστήριξε ότι 25 από τις 26 διεθνείς τράπεζες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο υπό τη μορφή παραρτήματος και με διαφορετικό καθεστώς. Και σημείωσε ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα «βάλουν λουκέτο» τέτοια υποκαταστήματα διεθνών τραπεζών στο νησί.
Ο κ. Αναστασίου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό, σημειώνοντας ότι, παρότι μπαίνουν στο ίδιο «καλάθι» όλες οι τράπεζες, οι επιπτώσεις στις διεθνείς τράπεζες θα είναι μεγαλύτερες από τις κυπριακές.
Εκ μέρους του Συνδέσμου Κυπριακών Τραπεζών τονίσθηκε ότι η μη ψήφιση του νομοσχεδίου θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία της χώρας. Παράλληλα ζητήθηκε να περιληφθούν στο νομοσχέδιο και ασφαλιστικές δικλίδες για νομική κάλυψη των τραπεζών και των μελών των διοικητικών συμβουλίων σε σχέση με την εφαρμογή της νομοθεσίας. Όπως αναφέρθηκε, παρόμοια πρόνοια περιλήφθηκε και στο νόμο για κρατικοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Θα λάβουμε αντίμετρα εάν αναπτύξετε στην περιοχή Β-52»


Σε νέες προειδοποιήσεις προχώρησε η Βόρεια Κορέα εναντίον των ΗΠΑ λέγοντας πως θα λάβει στρατιωτικά μέτρα στην περίπτωση που το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφασίσει την ανάπτυξη αεροσκαφών B-52 στην κορεατική Χερσόνησο.
«Παρακολουθούμε στενά τη δραστηριότητα των στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52 και θα λάβουμε στρατιωτικά αντίμετρα εάν αυτή επεκταθεί στην κορεατική Χερσόνησο» δήλωσε εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το κρατικό KCNA. Από πλευράς ΗΠΑ δεν έχει υπάρχει ακόμη αντίδραση στην συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Αφορμή για την ανακοίνωση της Β. Κορέας αποτέλεσε πρόσφατη (8 Μαρτίου) δραστηριότητα αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52 τα οποία πέταξαν από την νήσο Γκουάμ στη Νότια Κορέα στο πλαίσιο της άσκησης Foal Eagle.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

"ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ" Γερμανός "σοφός": "Να ανησυχούν οι πολίτες"...


«Οι πολίτες πρέπει να ανησυχούν για τα χρήματά τους», προειδοποιεί εκ νέου ο καθηγητής Οικονομίας και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών που συμβουλεύει την γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ και χαρακτηρίζει«εξαιρετικά επικίνδυνο» την κατασχεση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων.
Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Μπόφινγκερ επισημαίνει ότι ενδεχομένως οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι να μην τρέξουν αύριο στις τράπεζες προκειμένου να αποσύρουν τα χρήματά τους. «Αν όμως», προσθέτει ο ίδιος, «η κρίση οξυνθεί σε μια χώρα της Ευρωζώνης, οι πολίτες εκεί θα θυμηθούν την περίπτωση της Κύπρου».
Ο γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι αν οι καταθέτες σε όλη την Ευρώπη σπεύσουν να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους, «το κόστος της διάσωσης θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το να δοθούν στην Κύπρο τα οικονομικά μέσα προκειμένου να διασώσει τους μικροκαταθέτες της». Τάσσεται δε υπέρ της πρότασης για μεγαλύτερη φορολόγηση στους μεγαλοκαταθέτες και στους καταθέτες που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Οι ευρωδιασώστες θα μπορούσαν, σε περίπτωση ανάγκης, να χορηγήσουν πραγματική βοήθεια ακόμη και χαρίζοντας χρήματα», συνεχίζει ο κ. Μπόφινγκερ και τονίζει ότι «δεν θα οδηγούμεθα σε Αναδιανεμητική Ενωση και στο σπάσιμο ενός ταμπού, καθώς η Κύπρος αποτελεί μοναδική περίπτωση—καμία άλλη χώρα στην Ευρωζώνη δεν έχει τόσο κορεσμένο χρηματοπιστωτικό τομέα».Επισημαίνει άλλωστε και το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει υποστεί μετάδοση της κρίσης σε τέτοια έκταση, υπενθυμίζοντας την έκθεση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και τις απώλειες που υπέστη με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ακόμη όμως και για τα γερμανικά συμφέροντα, επιμένει ο κ. Μπόφινγκερ, το ζήτημα είναι η σταθερότητα του ευρώ και όχι, όπως λέει χαρακτηριστικά, «το πώς θα εξηγούσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό κοινοβούλιο την παροχή βοήθειας σε μια χώρα η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O Γιούνκερ θεωρεί πιθανή ακόμα και μια πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη


Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο επικίνδυνης κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην Ευρώπη.
  "Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται", λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προσθέτει:
  "Για τη γενιά μου το κοινό νόμισμα αποτέλεσε μία πολιτική ειρήνης. Σήμερα, ωστόσο, βλέπω, με μία κάποια θλίψη, ότι στην Ευρώπη πολλοί “χάνουν το δρόμο” με “μικρές” σκέψεις εθνικού συμφέροντος. (…) Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι από τη γερμανική πολιτική επιτέθηκαν στην Ελλάδα, όταν αυτή εισήλθε στην κρίση, έχει αφήσει στη χώρα βαθιές πληγές.
  Εξίσου με τρόμαξαν τα πανό των διαδηλωτών στην Αθήνα με την καγκελάριο Μέρκελ να φορά ναζιστική στολή. Ξαφνικά ήλθαν στην επιφάνεια εχθρικά συναισθήματα, που κανείς θα πίστευε ότι είχαν εκλείψει οριστικά. Επιπλέον, και ο ιταλικός προεκλογικός αγώνας ήταν σε μεγάλο βαθμό αντιγερμανικός και ως εκ τούτου αντιευρωπαϊκός".
  Στο πλαίσιο αυτό τονίζει ότι "η ενωμένη Ευρώπη αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για την ήπειρο".
  "Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται".
  Παρόλα αυτά, ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup εξακολουθεί να χαρακτηρίζει μονόδρομο τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, ακόμη και αν δεν είναι δημοφιλείς.
  Τέλος, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι θα στηρίξει την Ά. Μέρκελ στον προεκλογικό της αγώνα στη Γερμανία.
  "Μου το ζήτησαν και έχω πει ήδη ότι θα το κάνω", σημειώνει. Την ίδια ώρα αποκλείει πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  Δεν φταίνε οι Κύπριοι μικροκαταθέτες λέει ο Γιούνκερ σε άλλη του συνέντευξη
  Σε άλλη του συνέντευξή την οποία και δημοσιεύει την Τρίτη η αυστριακή εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι "κατανοεί" την αναστάτωση των μικροκαταθετών στην Κύπρο, που δεν φταίνε σε τίποτε για τη δεινή κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα. Συγχρόνως σημειώνει πως, από την άλλη πλευρά, δεν κατανοεί τη στάση της Ευρωομάδας από την οποία ο ίδιος ανέμενε ότι θα προστάτευε τους μικροκαταθέτες.
  Αν κι αυτό δεν είναι πολύ "συναδελφικό", αφού, όπως ανέφερε, δεν είχε πρόθεση να σχολιάσει τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης του Eurogroup στην οποία ο ίδιος δεν ήταν πλέον παρών, δεν μπορεί να μην πει ότι δεν είναι σύμφωνος με τη λύση.
  Είπε επίσης ότι θεωρεί κατανοητή την ανησυχία των υπολοίπων στην Ευρωζώνη ότι οι καταθέσεις μπορεί να μην είναι πλέον ασφαλείς, ενώ διευκρίνισε πως η εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ ισχύει για την περίπτωση που χρεοκοπήσει μια τράπεζα, οπότε παρεμβαίνει το κράτος, όμως στην περίπτωση της Κύπρου δεν υπάρχει χρεοκοπία κάποιας τράπεζας, για αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση.
  Ωστόσο, όπως σημείωσε, είναι αλήθεια ότι από ειδική περίπτωση σε ειδική περίπτωση λαμβάνονται μέτρα, για τις επιπτώσεις των οποίων κανείς πλέον δεν μπορεί να είναι βέβαιος και για αυτό θα ήταν καλό να εξεταστεί και πάλι το ζήτημα των μικροκαταθετών.
  Στο ερώτημα γιατί δεν εξετάστηκε η λύση της απομείωσης της ονομαστικής αξίας του χρέους, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, απάντησε ότι αν είχε γίνει αυτό οι εταίροι θα είχαν παραβεί τις δεσμεύσεις τους, καθώς όταν αποφασίστηκε το «κούρεμα» της αξίας των κρατικών ομολόγων για την Ελλάδα, είχαν συμφωνήσει ότι αυτό το εργαλείο δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλη περίπτωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΛΟΓΙΑ Β.ΣΙΖΙΟΦ ΜΕ ΝΟΗΜΑ... Ρωσία: "Συρία θα γίνει η Κύπρος αν περάσει η αναγκαστική απαλλοτρίωση των καταθέσεων"!


Nέοι κεραυνοί από Μόσχα κατά του Eurogroup, με τον απεσταλμένο της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Σιζιόφ να δηλώνει ότι "Η πρόταση να επιβληθεί φορολογία στις καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου ισοδυναμεί με αναγκαστική απαλλοτρίωση και εγείρει τον κίνδυνο το κυπριακό τραπεζικό σύστημα να οδηγηθεί σε κατάρρευση και συνακόλουθα και η Κύπρος κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να συμβεί η Ρωσία".
Η κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών καταθέσεων η οποία αποτελεί όρο του μνημονίου δανεισμού για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη το κυπριακό τραπεζικό σύστημα από τα ελληνικά ομόλογα που επιθυμεί το Eurogrpoup παραπέμπει «σε αναγκαστική απαλλοτρίωση», είπε ο Σιζιόφ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Μόσχα.
«Η αρχή...είναι εσφαλμένη», σημείωσε και προσέθεσε:
«Και υπάρχει μια ακόμα απειλή. Όταν ανοίξουν οι τράπεζες ο κόσμος θα σπεύσει να κάνει ανάληψη των καταθέσεών του —είναι μια ακόμη απειλή— και κατόπιν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα μπορεί να καταρρεύσει και το ίδιο το κράτος, όπως άλλα της περιοχής».
Η τοποθέτηση είναι καθαρά γεωστρατηγικού περιεχομένου και κτυπά το "καμπανάκι" ης πιθανής κατάρρευσης του κυπριακού κράτους με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ειρήνη κσι στην σταθερότητα στην Μέση Ανατολή. Μια εντελώς διαφορετική τοποθέτηση από τις οικονομικού πρίσματος μέχρι στιγμής τοποθετήσεις της Ρωσίας στο όλο ζήτημα.
Kαι η βούληση της Ρωσίας να αποφύγει τα χειρότερα (σίγουρα τα πολυεπίπεδα κέντρα αποφάσεων δεν βοήθησαν στην ορθή εκτίμηση της κατάστσης, ομολογούν πλέον στην Μόσχα) και να δημιουργηθεί μια "οικονομική Συρία" εκεί που μέχρι σήμερα βασίλευε η ευημερία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ (συνεχής ροή) "OXI" στους νεο-αποικιοκράτες λέει η Κύπρος - Συγχαρητήρια από CNN για το χαστούκι σε τρόικα


  
Ένα βροντερό "Οχι" στην καταστροφή της Κύπρου, ακούγεται ήδη από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η κυπριακή Βουλή: Ο πρόεδρος της Βουλής, Γ. Ομήρου του ΕΔΕΚ σε μια ιστορική ομιλία του ανέκραξε ότι "Δεν θα γίνουμε πειραματόζωο επιβολής νεοαποικιακών δεσμών. Λέμε «Όχι» στην υποδούλωση".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Κάρογιαν: "Η πατρίδα αυτή δέχεται απρόκλητη και άδικη επίθεση. Οφείλουμε να την υπερασπιστούμεΗ πρότασή μας είναι «όχι» στη συμφωνία που προτείνει το Eurogroup.  Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας κάνει πειραματόζωο" (σ.σ.: τ'ακούνε οι Ελλαδίτες πολιτικοί που έχουν παραδώσει άνευ όρων τα πάντα στην τρόικα;)
Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρής. Ο πρόεδρος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.
Ο υπουργός πετάει προς τη Μόσχα μεταφέροντας πρόταση για αγορά από τη Ρωσία έναντι 1 ευρώ των τραπεζών Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου. Μαζί του πετούν και πολλοί επιχειρηματίες που έχουν επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη-Μέρκελ στην οποία ο Kύπριος πρόεδρος την ενημέρωσε για την βέβαιη καταψήφιση της προτασης του κουρέματος από τη Βουλή. Η καγκελάριος ρώτησε που θα βρει η Κύπρος τα χρήματα και ο κ. Αναστασιάδης απάντησε ότι έχει άλλα σχέδια τα οποία προσπαθεί να τα συντάξει και τα δουν στη Γερμανία. Επίσης της τόνισε ότι παρά τις προσπάθειές του οι βουλευτές δεν πείθονται να ψηφίσουν το κούρεμα
Καθώς η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία αποφάσισε να απέχουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ έτσι ώστε το νομοσχέδιο να καταψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και να σταλεί μήνυμα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.
Το CNN σε ανταποκρισή του από τη Λευκωσία δίνει συγχαρητήρια στην Κύπρο για το ηχηρό όχι στην τρόικα υποστηρίζοντας ότι η καυτή πατάτα βρίσκεται στα χέρια της.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα 36 από τους 56 βουλευτές δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν όχι, ενώ ακόμα και από τους 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ υπήρχε αμφιβολία αν θα το ψήφιζαν όλοι.
Ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα σεβαστεί οποιοδήποτε αποτέλεσμα αλλά διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων.  Μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, είπε ότι η Βουλή θα τοποθετηθεί αρνητικά διότι θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΠΡΟ» Ένταση και επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή


 Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την είσοδο της Βουλής στην Κύπρο, όπου βρίσκονται εκατοντάδες διαδηλωτές για να εκφράσουν την οργή τους για την απόφαση του Eurogroup, όσον αφορά το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.
Ένταση προκλήθηκε όταν διαδηλωτές πέταξαν αυγά και πέτρες στους αστυνομικούς.
Με το σύνθημα «έξω η τρόικα από την Κύπρο» οι διαδηλωτές ζητούν να ποινικοποιηθεί τυχόν παρέμβαση στις καταθέσεις.
Στο μεταξύ πολίτες συνεχίζουν τις τμηματικές αναλήψεις των καταθέσεων τους από τα ΑΤΜ των Κυπριακών Τραπεζών, το σύνολο των οποίων γνωστοποίησαν σήμερα ότι δεν θα εκτελούν καμία συναλλαγή με το κοινό... επί διημέρου.
Τα ΑΤΜ πλέον άδειασαν, παρά τις επίμονες προσπάθειες κάποιων υποκαταστημάτων να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ρευστότητα, ωστόσο, η πλειοψηφία περιμένει το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να αποσύρουν από τα τραπεζικά καταστήματα το σύνολο των καταθέσεων τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ "Δεν θα μας στραγγαλίσουν - Είμαστε έτοιμοι για όλα"


 "Έτοιμοι ακόμα και για έξοδο από το ευρώ πρέπει είμαστε στην Κύπρο. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας στραγγαλίσουν. Δεν θα το επιτρέψουμε. καλή είναι και η λίρα μας. Ο υπουργός Οικονομικών Μ.Σαρρής ευθύνεται. Αυτός ήξερε τα οικονομικά θέματα νκαι παρέσυρε τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Η παραίτησή του θα διευκόλυνε την κατάσταση. Οταν καταρρέει με το πρώτο φύσημα του ανέμου".
Με αυτά τα λόγια ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αποκήρυξε την απόφαση του Eurogroup και τάχθηκε κατά των προειλημμένων αποφάσεων που καταστρέφουν την κυπριακή οικονομία.
Η Εκκλησία και πάλι παίρνει το λάβαρο και προχωρά μπροστά δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα για το Έθνος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Υποβάθμιση μαχητικής ισχύος για το Royal Navy


 Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται το βρετανικό βασιλικό Ναυτικό (RN) καθώς ένας συνδυασμός περικοπών στα κονδύλια της άμυνας, μείωσης κύριων μονάδων και αυξημένων υποχρεώσεων σε ειρηνευτικές αποστολές έχει οδηγήσει σε μείωση της συνολικής επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Συγκεκριμένα αναλυτές επισημαίνουν ότι οι περικοπές έχουν οδηγήσει σταδιακά μέσα σε μια περίοδο 20 ετών σε υπονόμευση της ικανότητας του στόλου να αναπτύσσει τις δυνάμεις του ακόμα και για την κάλυψη ειρηνευτικών αποστολών.
Ειδικότερα η σημερινή δύναμη 19 αντιτορπιλικών και φρεγατών που βρίσκονται σε υπηρεσία δεν είναι απλώς επαρκής για να καλυφθούν αποστολές ναυτικής παρουσίας σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα Φώκλαντ, ο Περσικός Κόλπος και ο Ινδικός Ωκεανός.
Τα μεγάλα προβλήματα για το RN έχουν προκληθεί από τις οδυνηρές περικοπές στα κονδύλια για την Άμυνα όπου επιβλήθηκε συνολικά μείωση των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να μειωθούν οι απαιτήσεις επιρροής στην παγκόσμια σκηνή.
Τα καθήκοντα δε που έχουν ανατεθεί ειδικά την τελευταία 10ετία δεν συμβαδίζουν με τα διατιθέμενα κονδύλια ώστε να υποστηριχθούν νέες αποστολές.
Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση προχώρησε σε μείωση  8% μειώνοντας το προσωπικό κατά 30.000 στρατιώτες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της επάνδρωσης σε κρίσιμες θέσεις  του Βασιλικού Ναυτικού.
Επιπλέον η μειωμένη επάνδρωση έχει προκαλέσει δομικά προβλήματα στο ναυτικό το οποίο αναγκάζεται να διατηρεί το προσωπικό στις κρίσιμες μονάδες κρούσης (Type 45), οι οποίες χρησιμοποιούνται αναγκαστικά  για καθήκοντά σε ειρηνευτικές αποστολές (όπως για την αντιμετώπιση της πειρατείας) πολύ απλούστερα από αυτά για τα οποία έχουν σχεδιαστεί, γράφοντας ώρες εν πλω, αυξάνοντας τις ανάγκες συντήρησης και προκαλώντας την κόπωση των πληρωμάτων.
Τονίζεται δε χαρακτηριστικά ότι για κάθε πλοίο που βρίσκεται σε ανάπτυξη χρειάζονται τουλάχιστον άλλα δύο να είναι εν όρμω με το ένα να υφίσταται εργασίες περιοδικής συντήρησης και το δεύτερο να προετοιμάζεται προκειμένου να αντικαταστήσει αυτό που βρίσκεται εν πλω!
Δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τις συγκρίσεις με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όπου ανάλογες δραματικές περικοπές στα λειτουργικά του έξοδα έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, χωρίς να υπολογίζονται τα νέα καθήκοντα που διαφαίνονται στον ορίζοντα με ανάθεση αποστολών στην Αν. Μεσόγειο.
Και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι όταν χώρες με μεγάλη ναυτική παράδοση και ισχύ όπως η Βρετανία τονίζουν την αδυναμία κάλυψης επιχειρησιακών καθηκόντων, τότε η αντίστοιχη ικανότητα του ΠΝ (η οποία είναι το «κλειδί» για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου) θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο άμεσης ενίσχυσης και προτεραιότητας ιδιαίτερα στον τομέα των λειτουργικών εξόδων, προκειμένου να μην βρεθούμε μπροστά σε απρόοπτα..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Σουρωτήρι" το Αιγαίο: 14 παραβιάσεις από την ΤΗΚ!


  Mε τις περισσότερες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου εδώ και αρκετούς μήνες, απάντησε η Άγκυρα στην απογείωση και "καταδίωξη" δύο ελληνικών Mirage 2000 της τουρκικής κορβέτας που παραβίασε τα ΕΧΥ και διέπλευσε τις ανατολικές ακτες της Αττικής από την Εύβοια μέχρι την Κέα.
Συνολικά είχαμε 14 παραβιάσεις από οκτώ μαχητικά και 2 ΑΦΝΑ CN-235 ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ Έβρο Περιοχή Δυτικά ΤΟΥ Καστελόριζου 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Τολμηρά κορίτσια με μπικίνι στη Σικελία!



Λέγεται ότι ο εφευρέτης του μπικίνι Louis Réard το ονόμασε έτσι από την ατόλη Μπικίνι (μπικίνι) στον Ειρηνικό ωκεανό, που είχε γίνει γνωστή από τη δοκιμή της ατομικής βόμβας εκεί το 1946. Ο Réard εφηύρε το μπικίνι την ίδια χρονιά και του έδωσε αυτό το όνομα γιατί πίστευε ότι το αποκαλυπτικό ένδυμα θα δημιουργούσε πάταγο παρόμοιο με αυτό της ατομικής βόμβας.
Το μπικίνι όμως φαίνεται ότι ήταν ήδη γνωστό στα τολμηρά κορίτσια της ρωμαϊκής περιόδου.
Η πλέον γνωστή απεικόνιση βρίσκεται σε ένα υστερορωμαϊκό ψηφιδωτό από τη Villa Romana del Casale που είναι γνωστό ως τα "Κορίτσια με μπικίνι ". Η Villa Romana del Casale είναι μια έπαυλη που κτίστηκε το πρώτο τέταρτο του 4ου αι. και βρίσκεται 3 χλμ. έξω απο την πόλη Piazza Armerina στη Σικελία. Θεωρείται ότι αποτελεί το κορυφαίο δείγμα πολυτελούς ρωμαϊκής έπαυλης αφού διαθέτει την πλουσιότερη συλλογή ρωμαϊκών ψηφιδωτών στον κόσμο: 50 δωμάτια διακοσμούνται με ψηφοθετήματα σε συνολική έκταση 3500 μ2.
Τα δέκα κορίτσια στο διάσημο ψηφιδωτό επιδίδονται σε αθλοπαιδιές: τρέχουν, παίζουν παιχνίδια με μια πολύχρωμη σφαίρα (σαν τις φουσκωτές που και σήμερα χρησιμοποιούμε στην παραλία), πετούν δίσκο, σηκώνουν βαράκια. Μία από τις κοπέλες φορά ποδήρες ένδυμα (τήβεννος) και κρατά φύλλο φοινικιάς και άνθινο στεφάνι, το οποίο μάλλον προοριζόταν για τη νικήτρια. Μιά άλλη κοπέλα κρατά επίσης στεφάνι και φύλλο φοινικιάς. Ίσως είναι εκείνη η νικήτρια ενός αγωνίσματος. Οι περισσότερες κοπέλες φορούν έναν ταινιωτό στηθόδεσμο και αντίστοιχα ένα περίζωμα που φαίνεται ότι τυλιγόταν στο κάτω μέρος του κορμού σαν την πάνα των μωρών. Ο στηθόδεσμος ονομαζόταν strophium, περιτονία ή mamillare και το περίζωμα subligaculum.
Έτσι, ενώ το σύγχρονο μπικίνι προορίζεται για το κολύμπι ή την ηλιοθεραπεία (γιατί αυτή ήταν η βασική ανάγκη που οδήγησε τον Reard στην επανεφεύρεσή του τον 20ο αιώνα), όπως φαίνεται εν προκειμένω το μπικίνι ήταν ένα ένδυμα που επέτρεπε την ελευθερία των κινήσεων στις αθλοπαιδιές και μάλλον το επέβαλλαν οι θερμές καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι.
Στην Πομπηία, στη Via dell'Abbondanza, βρέθηκε φυλαγμένο μέσα σε ένα ντουλάπι στην νοτιοδυτική γωνία του tablinium της Οικίας της Julia Felix, ένα θαυμάσιο αγαλματίδιο που παριστάνει την Αφροδίτη να φορά πλούσια χρυσά κοσμήματα και χρυσό μπικίνι, στο οποίο μάλιστα ο στηθόδεσμος στερεώνεται με ράντες από τους ώμους, όπως στην εποχή μας. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μικρό σύμπλεγμα: η Αφροδίτη σκύβει να λύσει το σανδάλι της που το στηρίζει καθισμένος από κάτω ένας μικρός Έρωτας, ενώ η θεά στηρίζεται με το αριστερό της χέρι επάνω στον Πρίαπο. Εν προκειμένω το μπικίνι της θεάς δεν είναι παρά τα εσώρουχά της και η εμφάνιση ταιριάζει με τον ερωτικό της ρόλο. Υπάρχουν άλλωστε αρκετές ερωτικές σκηνές όπου οι γυναίκες εικονίζονται να φορούν το στηθόδεσμό τους.
Στην Αγγλία αλλά και τη Γερμανία έχουν έρθει στο φως δερμάτινα περιζώματα που χρονολογούνται στη ρωμαϊκή εποχή. Το καλύτερα διατηρημένο προέρχεται από ένα ρωμαϊκό πηγάδι στην οδό Βασίλισσα του Λονδίνου. Το περίζωμα αυτό έδενε με κορδόνια στα πλευρά και ανήκε σε ένα νεαρό κορίτσι, μάλλον κάποια ακροβάτισσα. 
Y.Γ. Δεδομένου ότι στο κάστρο Lengberg στο ανατολικό Τυρόλο ανακαλύφθηκε ένα λινό μπικίνι του 15ου αι. μ.Χ., θα έλεγε κανείς ότι τελικά η εφεύρεση του κ. Réard δεν ήταν και τόσο πρωτοποριακή.
[Της Β. Πλιάτσικα από lifo.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr