Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΡΩΣΙΑ - ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΕ Έτοιμη ακόμα και για έξοδο από την ευρωζώνη η Κύπρος αν δεν εγκριθεί η συμφωνία με Ρωσία


H Kύπρος είναι έτοιμη ακόμα και να φτάσει μέχρι και σε έξοδο από την ευρωζώνη τις επόμενες ώρες αν το Eurogroup και ειδικά η Γερμανία δεν δεχθούν την συμφωνία με την Ρωσική Ομοσπονδία για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν έλλειψη κεφαλαίων λόγω του ελληνικού «κουρέματος» των ομολόγων που βούλιαξε τα τραπεζικά ιδρύματα του νησιού.
Οι πληροφορίες από την Μόσχα είναι ότι Κύπρος και Ρωσία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία (αρκετά ζητήματα είναι ακόμα εκκρεμή, αλλά το γενικό πλαίσιο έχει κατ'αρχήν συμφωνηθεί), αλλά η συμφωνία θα πρέπει να τεθεί υπό έγκριση από το Eurogroup για να τελειώσουν όλα ομαλά.
Αν δεν εγκριθεί η συμφωνία για καθαρά γεωστρατηγικούς λόγους παρά το γεγονός ότι θα τηρούνται οι τεχνικές λεπτομέρειες και παύσει η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τότε όπως ανέφερε στο defencenet.gr ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος από την Λευκωσία "Η Κύπρος είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αφού η ευρωζώνη δεν θα θέλει την Κύπρο. Από την στιγμή που πληρούμε τις προϋποθέσεις για την διάσωση των τραπεζών και δεν κάνουν δεκτή την συμφωνία, αν μας θέλουν εκτός, τότε θα πάμε εκτός. Η ευρωζώνη έχει να χάσει πολύ περισσότερα απ'ότι έχει να χάσει η Κύπρος σε αυτή την περίπτωση "!
Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος συμμετέχει ΣΤΗΝ Αναστασιάδη ΑΛΛΑ κυβέρνηση έχει ισχυρά πατριωτικά ανακλαστικά ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΌ τους σφοδρούς πολέμιους Της απόφασης ΤΟΥ Eurogroup κι ένας από αυτούς που "τρόμαξαν" ΤΟΝ πρόεδρο Αναστασιάδη ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ πτώση Της κυβέρνησης ΣΕ Που περίπτωση προχωρούσε Η. δήμευση ποσοστού Των καταθέσεων.
Τι περιλαμβάνει όμως η συμφωνία και γιατί ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αντιδράσει: Γιατί η Ρωσία θα αποκτήσει τον έλεγχο σε ένα κρίσιμο σημείο της ευρασιατικής περιφέρειας. Και όταν αναφερόμαστε στον έλεγχο δεν εννοούμε μόνο τον οικονομικό.
ΣΤΟ Τραπέζι έχει πέσει Όχι Η. Δημιουργία ρωσική ναυτικής βάσης ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, όπως μεταδίδουν κάποια ΜΜΕ που δεν γνωρίζουν το θέμα , ΑΛΛΑ Η. ύπαρξη Ενός νομικού πλαισίου ανεφοδιασμού Της ρωσικής Μοίρας Μεσογείου Που πλέον έχει ΘΑ ΣΕ Μόνιμη Παρουσία Ολόκληρη ΤΗΝ Μεσόγειο ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Όχι Α. Μεσόγειο. Η Ρωσία θέλει να παίξει ρόλο και στις χώρες της Βορείου Αφρικής και χωρίς ισχυρό Ναυτικό δεν μπορεί να το πετύχει αυτό.
Η. Μόσχα ΔΕΝ θέλει ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ δημιουργήσει ΜΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ Βάση ΑΥΤΗ Της Ταρτούς Η. τουλάχιστον Αυτο ΔΕΝ ΤΟ θέλει τωρα.
Θέλει λιμενικές και αερολιμενικές διευκολύνσεις. Π.χ. θέλει το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Kuznetsov" να μην τριγυρνάει στη Μεσόγειο χωρίς να υπάρχει κάποιο σημείο να "δέσει" και να ανεφοδιαστεί. Ή τα αεροσκάφη του ρωσικού Ναυτικού και της Αεροπορίας να μην μπορούν να προσγειωθούν και να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα στην αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" που έτσι ή αλλιώς είναι σχεδόν άδεια.
Η ρωσική Αεροπορία δεν έχει "καταφύγιο" εκτός Ρωσίας σε ολόκληρη την περιοχή.
Αλλά αυτό σε συνδυασμό με την ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας, αλλάζει το σύνολο του γεωστρατηγικoύ κατάσταση της Μεσογείου όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου.
ΑΠΌ ΚΑΙ ΠΕΡΑ εκεί κρίσιμο Στοιχείο ΣΤΑ ανταλλάγματα ΕΙΝΑΙ Η. κατασκευή ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ τερματικού Σταθμού φυσικού Αερίου ΣΤΟ Μαρί, σημαίνει ότι η Gazprom αποκτά τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Α.Μεσογείου της Κύπρου!
Εκεί κόλλησε και η προηγούμενη συμφωνία δανειοδότησης (του δεύτερου δανείου για τον τραπεζικό τομέα, όχι του πρώτου για τον δημοσιονομικό) της κυβέρνησης Χριστόφια, αφού ΚΑΙ Γερμανία Γαλλίααντέδρασαν κάθετα ΣΕ Αυτο ΤΟ ενδεχόμενο.
Κατ'αυτό τον τρόπο η Ρωσία αποσύρθηκε (ίσως ήταν λάθος στρατηγική της Μόσχας) από την δεύτερη δανειοδότηση της Κύπρου, ήρθε η κυβέρνηση Αναστασιάδη (ο Χριστόφιας ΜΕΣΑ ΣΕ ολα ΤΑ εγκληματικά λάθη ΤΟΥ ΣΤΗΝ κυπριακή Οικονομία τουλάχιστον ΔΕΝ δεχόταν επ'ουδενί κατάσχεση καταθέσεων) κι έγινε το κακό.
Σε ότι αφορά αριθμό βυθοτεμαχίων η Κύπρος για την ώρα έχει παγώσει τις αδειοδοτήσεις που ενδιαφέρουν την Gazprom ενώ "έριξαν" και στις πρώτες μοιρασιές τον ρωσικό κολοσσό, ενώ ΤΗΝ ίδια Στιγμή ΤΟ Ισραήλ παραχωρούσε ΤΗΝ κατ'αποκλειστικότητα Απορρόφηση κοιτάσματος φυσικού ΤΟΥ Αερίου Λεβιάθαν ΣΤΗΝ Gazprom. Το άνοιγμα του παιχνιδιού και η απόκτηση συγκεκριμένων βυθοτεμαχίων είναι
Kάπου εδώ και προ της συμφωνίας Ρωσίας-Κύπρου θα δούμε τα εισέρχονται και οι ΗΠΑ και - φυσικά - και η Τουρκία στο παιχνίδι ...
πηγη:defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου